preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik

Nastava na daljinu

Nastava na daljinu od 18. siječnja

Autor: Ivana Rupić, 18. 1. 2021. 07:00

Od 18. siječnja učenici viših razreda pohađaju školu na daljinu. Naša škola se odlučila za nastavu na daljinu preko Microsoftove aplikacije Teams. Unutar te aplikacije formirane su virtualne učionice s nastavnim predmetima.

U aplikaciju Teams učenici ulaze preko svoga tableta na kojem je ta aplikacija i instalirana. Ulazite s AAI@Edu.hr korisničkom oznakom i lozinkom koju ste dobili u školi. Kada se uspješno prijavite bit će vam vidljiv vaš razred i predmeti.

Prijaviti se u virtualne učionice možete i prijavom na Office365 portal putem sljedeće poveznice: https://office365.skole.hr/ te skinuti aplikaciju Teams ili pristupiti online. U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati "Prijava", potom "AAI@EduHr" prijava te upisati korisničko ime i lozinku. Nakon prijave na navedeni portal, potrebno je potvrditi uvjete korištenja te odabrati opciju "Odvedi me na Office365". Tada će u popisu aplikacija biti vidljiv i Teams s virtualnim učionicama. 

 [više]

Obavijest o nastavi od kuće

Autor: Ivana Rupić, 26. 11. 2020. 00:08

Svi učenici viših razreda koji su u samoizolaciji online nastavu prate na Teamsu.

Učenici nižih razreda koji imaju online nastavu sudjeluju u njoj preko Vibera, WhatsAppa, e-maila, ovisno o dogovoru učitelja i roditelja.

 

 [više]

Nadoknada nastave

Autor: Ivana Rupić, 12. 6. 2020. 21:10

Nadoknada nastave je 13. lipnja 2020. g. (subota) – nadoknađuje se četvrtak.

 [više]

Nadoknada srijede u subotu 2. svibnja

Autor: Ivana Rupić, 1. 5. 2020. 01:07

1. svibnja državni je praznik i neradni dan. U subotu 2. svibnja nadoknađuje se nastavni dan srijeda prema Planu nadoknade za našu školu. 

 [više]

Škola na trećem

Autor: Ivana Rupić, 1. 5. 2020. 01:05

RASPORED

 [više]

Nadoknada nastave u subotu 18. travnja

Autor: Ivana Rupić, 14. 4. 2020. 14:07

U subotu 18. travnja nadoknađuje se nastavni dan ponedjeljak prema Planu nadoknade za našu školu. 

 [više]

Tjedan ponavljanja i planiranja, vrednovanje i ocjenjivanje u nastavi na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Rupić, 5. 4. 2020. 17:14

 [više]

Nastava na daljinu - izostanci Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Rupić, 31. 3. 2020. 09:51

Dragi učenici, poštovani roditelji,
promatrajući nastavu na daljinu kroz protekla dva tjedna, vidljivo je da jedan manji broj učenika još uvijek nije potpuno ozbiljno shvatio nastavu na daljinu.
Učitelji su dužni pratiti učenike i voditi evidenciju o njihovu sudjelovanju i radu. Shvaćajući da svi učenici nemaju idealne tehničke uvjete, da postoje obitelji s više djece i da ne mogu svi u isto vrijeme biti u virtualnoj učionici, rok za prijavu u virtualnu učionicu, odnosno javljanje učitelju pojedinog nastavnog predmeta u učionici, je do 22 sata po uobičajenom rasporedu. Ukoliko učenik taj dan nije mogao doći do nastavnih materijala zbog tehničkih ili nekih drugih problema, uvijek se može javiti predmetnom učitelju ili svome razredniku.
Učenicima koji se ne prijave do tog roka evidentirati će se izostanci, a roditelji su u roku od 5 dana dužni opravdati izostankeučenika od njihovog povratka na nastavu. ukoliko već ranije nisu kontaktirali razrednika.
Do sada su učitelji vodili bilješke i davali povratne informacije učenicima o njihovom radu, a od sljedećeg tjedna početi će i ocjenjivanje učenika u e-dnevniku.
Svjesni smo da trenutna situacija nikome nije ugodna, nije se jednostavno na ovakve promjene u poučavanju i učenju  naviknuti brzo, različitih smo digitalnih kompetencija i učenici na različite načine uče. Ali, svima nama je zajednički cilj pružiti najviše koliko možemo u ovakvoj situaciji da bi djeca dobila kvalitetno obrazovanje i stekla potrebna znanja i kompetencije. Iz tog razloga vas sve molimo, vas drage učenike i poštovane roditelje, da vodite računa o redovitom pohađanju nastave i izvršavanju obveza.
U slučaju bilo kakvih problema kontaktirajte razrednike, predmetne učitelje. U aplikaciji Teams imate mogućnost privatnih poruka. Također, možete pisati na školski e-mail gdje ćete također dobiti brzu i kvalitetnu podršku.
 
Čuvajte sebe i druge!
 [više]

Aplikacija Teams na tabletima i mobitelima- prikaz materijala u Datotekama/Files

Autor: Ivana Rupić, 27. 3. 2020. 11:26

Poštovani učenici,

ukoliko ne vidite datoteke u aplikaciji Teams na vašem tabletu ili mobitelu, u ovom videu imate putokaz na koji način ih možete vidjeti, ali i stavljati materijale. Ukoliko i dalje imate problena vezanih uz nastavu na daljinu, javite se vašim razrednicima ili na mail adresu ured@os-jsizgorica-si.skole.hr .

 

 

 

 [više]

Online nastava

Autor: Ivana Rupić, 17. 3. 2020. 22:16

Dragi učenici,

naša online nastava polako se zahuktava, a mali tehnički problemi kao što su prijava u aplikaciju Teams i sl. se rješavaju. Kao što već znate, svi dani od ponedjeljka (16.3.) se računaju kao nastavni dani i upisuju se u e-Dnevnik. Od vas učenika se očekuje da izvršavate aktivnosti u virtualnim učionicama, ali ne trebate to raditi u realnom vremenu, dovoljno ih je izvršavati tijekom dana.  Učitelji će pratiti vaše aktivnosti, zadavati zadatke, poticati vas. Primjereni oblici ponašanja  koje ste naučili u učionici vrijede i u virtualnim učionicama te za neprimjerena ponašanja možete snositi posljedice, a sva izostajanja s nastave moraju biti opravdana vašem razredniku od strane roditelja.

Na Sportskoj televiziji i HRT3 prema rasporedu koje ističemo na našoj web stranici,  izvode se sadržaji koje isporučuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Također, vaši učitelji će vam putem virtualnih učionica i drugih komunikacijskih kanala po našem školskom rasporedu zadavati zadatke, obrađivati lekcije i pomagati u  svladavanju gradiva.

Za sve probleme na koje naiđete javite se vašim razrednicima ili na školski mail ured@os-jsizgorica-si.skole.hr. Nastojat ćemo ih brzo riješiti da bi vaša nastava i praćenje nastavnog gradiva bila što lakša i kvalitetnija.

Materijali na YouTube kanalu  sa HTV3 -https://www.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjw 

Česta pitanja i odgovori - https://skolazazivot.hr/nastava-na-daljinu-cesta-pitanja-i-odgovori-17-3-2020/

Raspored TV programa

 [više]

Početak nastave na daljinu

Autor: Ivana Rupić, 15. 3. 2020. 18:35

Naša škola se odlučila za nastavu na daljinu preko Microsoftove aplikacije Teams. Unutar te aplikacije formirane su virtualne učionice s nastavnim predmetima. Najlakši način pristupa u učionice je da skinete besplatnu verziju aplikacije Teams na linku 

https://teams.microsoft.com/downloads? fbclid=IwAR0C1JnmuD4Gfn97xU8MUhtQdRWxre3UCvOlGGqaul_ExA0e4zVu-E47wvk

U aplikaciju ulazite s AAI@Edu.hr korisničkom oznakom i lozinkom koju ste dobili u školi. Kada se uspješno prijavite bit će vam vidljiv vaš razred i predmeti.

Učenicima koji su dobili tablete u školi (5. i 7. razredi) aplikaciju Teams instalirat će nastavnik informatike te vas molimo da u ponedjeljak 16.3. od 20 sati tablete spojite na kućni WI FI, ostavite ih upaljene i spojene na punjač.

Prijaviti se u virtualne učionice možete i prijavom na Office365 portal putem sljedeće poveznice: https://office365.skole.hr/ te skinuti aplikaciju Teams ili pristupiti online. U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati "Prijava", potom "AAI@EduHr" prijava te upisati korisničko ime i lozinku. Nakon prijave na navedeni portal, potrebno je potvrditi uvjete korištenja te odabrati opciju "Odvedi me na Office365". Tada će u popisu aplikacija biti vidljiv i Teams s virtualnim učionicama. Međutim, zbog preopterećenosti sustava, ova gore navedena mogućnost (skidanje aplikacije na računalo/tablet) u ovom trenutku je najbolja opcija.

U slučaju problema u skidanju i instalaciji aplikacije te ulaskom u virtualnu učionicu, javite se razredniku/razrednici.

U ponedjeljak 16.3. će vam vaši razrednici dati sve upute o on line nastavi koja će se održavati naredne dane kao što smo naveli u prethodnoj vijesti na našoj stranici. 

Na sljedećim poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu koje isporučuje MZO, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.
! VAŽNE INFORMACIJE !
MZO će isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve nastavnike koji nemaju spremna online predavanja.
Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnost.
OSNOVNA ŠKOLA:
SREDNJA ŠKOLA:
OSNOVNA ŠKOLA - razredna nastava:
Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:
Razred
Termin
1. razred OŠ
počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ
počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ
počinje u 13.00 sati
4. razred OŠ
počinje u 15.00 sati
OSNOVNA ŠKOLA - predmetna nastava i SREDNJA ŠKOLA:
Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.
Sportska televizija
 [više]

 Virtualne učionice

 

Naša škola se odlučila za nastavu na daljinu preko Microsoftove aplikacije Teams. Unutar te aplikacije formirane su virtualne učionice s nastavnim predmetima. Najlakši način pristupa u učionice je da skinete besplatnu verziju aplikacije Teams na linku 

https://teams.microsoft.com/downloads? fbclid=IwAR0C1JnmuD4Gfn97xU8MUhtQdRWxre3UCvOlGGqaul_ExA0e4zVu-E47wvk

U aplikaciju ulazite s AAI@Edu.hr korisničkom oznakom i lozinkom koju ste dobili u školi. Kada se uspješno prijavite bit će vam vidljiv vaš razred i predmeti.

Učenicima koji su dobili tablete u školi (5. i 7. razredi) aplikaciju Teams instalirat će nastavnik informatike te vas molimo da u ponedjeljak 16.3. od 20 sati tablete spojite na kućni WI FI, ostavite ih upaljene i spojene na punjač.

Prijaviti se u virtualne učionice možete i prijavom na Office365 portal putem sljedeće poveznice: https://office365.skole.hr/ te skinuti aplikaciju Teams ili pristupiti online. U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati "Prijava", potom "AAI@EduHr" prijava te upisati korisničko ime i lozinku. Nakon prijave na navedeni portal, potrebno je potvrditi uvjete korištenja te odabrati opciju "Odvedi me na Office365". Tada će u popisu aplikacija biti vidljiv i Teams s virtualnim učionicama. Međutim, zbog preopterećenosti sustava, ova gore navedena mogućnost (skidanje aplikacije na računalo/tablet) u ovom trenutku je najbolja opcija.


 

eDnevnik

eDnevnik za učitelje

eDnevnik za roditelje i učenike

Raspored zvona - sat 45 min

Raspored zvona - sat 40 min

 

Web stranice razreda
UDŽBENICI ZA 2020./2021.
Online lektire
Katalog udžbenika 2019./2020.
Prehrana 3

Pomoćnici u nastavi
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 8. 2013.

Ukupno: 693608
Ovaj mjesec: 5843
Ovaj tjedan: 1158
Danas: 3
LINKOVI

 

LIKOVNA KULTURA

 MoMA

KidsWorld

  

Mjesto na kojem možete pronaći e-udžbenike

od osnovne škole do fakulteta, ali i druge e-knjige i obrazovne e-sadržaje.

Prijavite se svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

 
Oglasna ploča
Korisni linkovi
DOKUMENTI
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik / Stjepana Radića 44 A, HR-22000 Šibenik / www.os-jsizgorica-si.skole.hr / ured@os-jsizgorica-si.skole.hr
preskoči na navigaciju