preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik

Vijesti

Obrazovanje odgojno-obrazovnih i administrativnih djelatnika svih škola uključenih u projekt "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)"

Autor: Ivana Rupić, 5. 10. 2016.

Radionica "E-učitelj – suvremena nastava uz pomoć tehnologije"

Trajanje: 5 sati
Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni suradnici, ostali nastavnici (min 10%), ravnatelji (opcionalno).
Opis: Polaznici će prolazeći kroz teoretska znanja o e-učenju, paralelno osmišljavati vlastiti obrazovni sadržaj koji će provoditi putem e-učenja radeći u manjim skupinama koji će se nadograđivati u skladu s napretkom teoretskih znanja. Kroz praktičan rad na ovoj radionici polaznici se trebaju upoznati s online servisom za pohranu podataka u oblaku – Google Disk, te svladati rad u sljedećim alatima: Google Docs – za dijeljenje dokumenata i kolaboraciju, bubbl.us – za izradu konceptualnih mapa i Moovly – za samostalnu izradu animiranih videa.
Dinamika provođenja:  rujan 2016. – siječanj 2017.

Radionica "Primjena scenarija učenja, digitalnih alata i obrazovnih trendova"

Trajanje: 4 sata
Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija.
Opis: Polaznici će se upoznati sa scenarijima učenja i  njihovim konceptom te što oni u osnovi definiraju. Polaznici će kroz primjenu specifičnih scenarija učenja definirati što učenici i nastavnici trebaju/mogu učiniti s određenim skupom resursa i alata kako bi ostvarili ishode učenja. Primjena specifičnih scenarija učenja kod polaznika podrazumijeva korištenje suvremenih pedagoških metoda, IKT-a, te adekvatnih Web 2.0 alata.
Dinamika provođenja:  listopad 2016. – prosinac 2017.

Radionica "Office 365"

Trajanje: 5 sati
Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni suradnici, ostali nastavnici (min 20%), ravnatelji, administrativni djelatnici.
Opis: Polaznici će se upoznati s platformom koja omogućuje korištenje nekih od najkorištenijih Microsoftovih alata za suradnički rad i komunikaciju u online okruženju. Alati koje ova radionica treba obuhvatiti su Exchange Online za pristup elektroničkoj pošti, kalendaru i kontaktima i SharePoint Online za suradnju i dijeljenje informacija. Posebna pažnja treba biti usmjerena na korištenje Office Web Apps koji objedinjuju najosnovnije programe iz Office paketa (Word, Excel, PowerPoint i OneNote), a koji su dostupni za korištenje kroz internetski preglednik i omogućuju dijeljenje i suradnički rad na dokumentima.
Dinamika provođenja:  listopad 2016. – ožujak 2017.

Radionica "Videokonferencije u nastavi"

Trajanje: 3 sata
Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni suradnici, ostali nastavnici (min 10%), ravnatelji (opcionalno).
Opis: Polaznici će se upoznati s osnovnim principima i primjerima korištenja videokonferencija u nastavi kao jedne od metoda koja potiče učenje kroz suradnju. U okviru radionice polaznici će se upoznati s različitim načinima uključivanja videokonferencija u nastavni proces kao podrške ostvarivanju planiranih ishoda učenja.
Dinamika provođenja:  prosinac 2016. – travanj 2017.

 

 

Radionica "Korištenje alata za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja"

Trajanje: 5 sati
Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, stručni suradnici, ostali nastavnici (min 20%), ravnatelji (opcionalno).
Opis: Polaznici će se upoznati s osnovnim funkcijama alata Libar, CARNet-ove usluga koja omogućuje jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi: multimedijskih digitalnih dokumenata, prezentacija te e-knjiga u EPUB i PDF formatu. Usluga se sastoji od dvije komponente:

web aplikacije koja se nalazi na adresi http://libar.carnet.hr, a namijenjena je prvenstveno nastavnicima i profesorima s ciljem jednostavne online izrade digitalnog nastavnog sadržaja i
mobilne aplikacije koja se preuzima na mobilne uređaje, a namijenjena je korištenju objavljenih digitalnih nastavnih materijala,

te će biti osposobljeni za izradu digitalnih materijala u svojem području. Kroz praktičan dio ove radionice, polaznici će izraditi digitalni obrazovni sadržaj manjeg opsega koristeći ovaj alat.

Dinamika provođenja:  studeni 2016. – travanj 2017.

Radionica "Korištenje e-Dnevnika"

Trajanje: 3 sata + 1 dodatni sat za administratore e-Dnevnika
Polaznici radionice: Svi nastavnici u školi, ravnatelji i djelatnici u pedagoškim službama; samo za 60 škola koje do sad nisu koristile e-Dnevnik
Opis: Polaznici će se upoznati s osnovnim funkcijama e-Dnevnika – web aplikacije za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku, te će biti osposobljeni za  svakodnevno korištenje istog u nastavi.
Dinamika provođenja: travanj 2017. – svibanj 2017.

Radionica "Repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja i primjena digitalnih obrazovnih sadržaja"

Trajanje: 5 sati
Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, ostali nastavnici (min 20%), stručni suradnici (opcionalno), ravnatelji (opcionalno)
Opis: Cilj radionice je upoznati korisnike s repozitorijem digitalnih obrazovnih sadržaja te s primjenom digitalnih obrazovnih sadržaja razvijenih u okviru projekta e-Škole. U prvom dijelu radionice polaznici će biti educirani o informacijskom sustavu i njegovim funkcionalnostima u kojem će se na jednom mjestu korisnicima pružiti pristup edukativnim sadržajima koje CARNet ima na različitim portalima, digitalnim nastavnim materijalima koji će nastati tijekom projekta e-Škole, te sličnim sadržajima koji će nastajati u budućnosti. Prvi dio radionice namijenjen je svim polaznicima. U drugom dijelu radionice polaznici će se upoznati s digitalnim obrazovnim sadržajima za matematiku, fiziku, biologiju i kemiju. Polaznici će se upoznati s pojedinim metodama i oblicima rada u primjeni e-sadržaja u svrhu ostvarivanja ishoda učenja. Drugi dio radionice namijenjen je prvenstveno nastavnicima matematike, fizike, biologije i kemije, ali na njemu mogu sudjelovati i svi ostali zainteresirani polaznici radionice.
Dinamika provođenja: lipanj 2017. – rujan 2017.

 

 

MOOC "Inovativni nastavnici – primjena obrazovnih trendova i digitalnih alata"

Trajanje: 6 tjedana
Polaznici tečaja: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici s naglaskom na nastavnike matematike, biologije, kemije i fizike
Opis: Cilj ovoga tečaja je polaznike naučiti primijeniti odabrane suvremene nastavne metode i tehnologije, s fokusom na istraživačku, problemsku i projektnu nastavu te tzv. igrifikaciju kako bi nastavni sat bio usmjereniji na učenika. Polaznici će se naučiti koristiti nizom e-alata i oblikovati nastavnu jedinicu prema odabranoj suvremenoj metodi. Imat će priliku naučiti koristiti različite e-resurse i primijeniti scenarije učenja u svojoj nastavi.
Dinamika provođenja: studeni 2016. – prosinac 2016. i ožujak 2017. – travanj 2017.

MOOC "Moodle"

Trajanje: 6 tjedana
Polaznici tečaja: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici
Opis: Na ovom tečaju polaznici koji žele dobiti značku CARNet Moodle MOOC – Dizajner će se upoznati s funkcionalnostima virtualnog sučelja Moodle, te korak po korak, koristeći pojedine alate iz sustava Moodle, samostalno osmisliti i izraditi vlastiti online tečaj iz proizvoljno odabranog područja. Polaznici koji se uključe u aktivnosti dijeljenja znanja i iskustava prema definiranim kriterijima dobit će značku CARNet Moodle MOOC – Istaknuti polaznik. Ukoliko uspješno završi neke od jednostavnijih aktivnosti prema definiranim kriterijima polaznik dobiva značku CARNet Moodle MOOC – Polaznik. 
Dinamika provođenja: veljača 2017. – ožujak 2017. i travanj 2017. – svibanj 2017.

 

 

Webinar "Sigurnost na Internetu"

Trajanje: 1,5 sat
Polaznici webinara: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni i administrativni djelatnici
Opis: Polaznici će biti informirani o potencijalnim opasnostima  koje su moguće prilikom korištenja Interneta, posebice kada je riječ o učenicima. Ujedno će saznati na koji način se navedeni rizici mogu smanjiti, odnosno koji su savjeti za sigurnije korištenje Interneta, te na što sve u online nastavi treba obratiti pažnju i kome se obratiti ako se dogodi povreda sigurnosti.
Dinamika provođenja: studeni 2016., ožujak 2017.

Webinar "Intelektualno vlasništvo na Internetu"

Trajanje: 1 sat
Polaznici webinara: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni i administrativni djelatnici
Opis: Polaznike će se upoznati s intelektualnim vlasništvom u kontekstu korištenja raspoloživih materijala i objave digitalnih nastavnih materijala na Internetu. Polaznicima će se predstaviti Creative Commons inicijativa od razloga za uvođenje takvih licenci, preko korištenja raznih objekata koje su CC licencirane, do primjene istih licenci prilikom objave vlastitih digitalnih autorskih uradaka na Internetu.

Dinamika provođenja: prosinac 2016., veljača 2017.

Webinar "e-Matica"

Trajanje: 1 sat
Polaznici webinara: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici
Opis: Nakon što se implementira planirana nadogradnja sustava e-Matica, polaznici će biti informirani o novim funkcionalnostima i mogućnostima koje će sustav pružati.
Dinamika provođenja: travanj 2017., svibanj 2017., kolovoz 2017.

Webinar "CMS – Classroom Management System"

Trajanje: 1,5 sat
Polaznici webinara: Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici
Opis: Nakon što se provedu radionice koje su vezane za informatičku opremu, ovim webinarom omogućit će se ponavljanje edukacije za one koji žele utvrditi znanja ili nisu mogli pohađati radionice uživo.
Dinamika provođenja: lipanj 2017., rujan 2017.

Radionica "Korištenje opreme za nastavu (pametni zaslon, tablet računala, Classroom Management System – CMS)"

Trajanje: 5 sati
Izvođač radionice: dobavljač opreme
Polaznici radionice: Nastavnici predmeta matematika, fizika, biologija i kemija, ostali nastavnici (min 20%), stručni suradnici (opcionalno), ravnatelji (opcionalno).
Dinamika provođenja: po isporuci opreme u pojedine škole.

Radionica "Osnove korištenja tablet i hibridnih računala"

Trajanje: 3 sata
Izvođač radionice: dobavljač opreme
Polaznici radionice: Svi nastavnici koji će u okviru pilot projekta dobiti tablet i hibridna računala.
Dinamika provođenja: po isporuci opreme u pojedine škole.


Priloženi dokumenti:
Obavijest_za_oglasnu_plocu.pdf (416.24 KB)


Upisi 2018./2019.

 

eDnevnik
Web stranice razreda
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Katalog udžbenika
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 8. 2013.

Ukupno: 547202
Ovaj mjesec: 1708
Ovaj tjedan: 78
Danas: 10
LINKOVI

 

LIKOVNA KULTURA

 MoMA

KidsWorld

  

Mjesto na kojem možete pronaći e-udžbenike

od osnovne škole do fakulteta, ali i druge e-knjige i obrazovne e-sadržaje.

Prijavite se svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

 
Oglasna ploča
Korisni linkovi
DOKUMENTI
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
CMS za škole logo
Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik / Stjepana Radića 44 A, HR-22000 Šibenik / www.os-jsizgorica-si.skole.hr / ured@os-jsizgorica-si.skole.hr
preskoči na navigaciju