2020-01-24 23:28:11

Portugalski dan u školi

Naši vrijedni EUHARmonic Erasmusići pripremili su nam prošli četvrtak (16. siječnja) "Portugalski dan", gdje su željeli pokazati što su sve naučili i kakva su sve iskustva doživjeli na svom posjetu ovoj predivnoj zemlji.

Cvita, Gabi, Ante i Andrija pripremili su nam tako prezentacije o samom Portugalu i svim mjestima koje smo posjetili u sklopu našeg projekta.

Čuli smo tako nešto više o gradiću Esposende koji nam je bio domaćin, o parku prirode u kojem su grickali biljke slanuše, o Pastel de Nata - tradicionalnoj slastici i Portu - gradu koji ih je sve najviše očarao.

Pobrinili su se naši učenici i za portugalske specijalitete. Pripremili su nam fritule od bakalara, koje su oduševile sve prisutne, pa čak i one koji nisu ljubitelji bakalara, jednog od najvažnijih namirnica portugalske kuhinje.

Nakon prezentacija, slijedio je kviz za učenike i roditelje, a vrhunac večeri bilo je prikazivanje sad već tradicionalnog filma s putovanja, čiji su redatelji upravo naši učenici. Naime, film je napravljen isključivo od njihovih amaterskih videa kojima su zabilježili svoje najzanimljivije trenutke.

Ovim putem se zahvaljujemo našim dragim učenicima na njihovom trudu, ali i svim ostalim učenicima i roditeljima na tako velikom interesu.

Do sljedećeg putovanja i druženja, s novim učenicima i novim doživljajima!

 

 


Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik