2019-05-29 22:46:49

Superfinale Croatian Makers Lige Zagreb

U subotu, 25. svibnja u Zagrebu je održano Superfinale Croatian Makers  lige – napredno natjecanje u edukacijskoj robotici za najbolje i najmotiviranije ekipe u Croatian Makers ligi u školskoj godini 2018./2019.

Sudjelovalo je 300 natjecatelja u 75 ekipa u dvije dobne skupine, mlađoj (1.-5. razred osnovne škole) i starijoj (6.-8. razred osnovne škole).

Na natjecanju je sudjelovala naša starija dobna skupina – Stipe Bilić, Jakov Bujas, Alberto Rossini, Petra Vulinović – Zlatan. Zauzeli su 24 mjesto od njih 38.

 

Superfinale je natjecanje za najbolje i najmotiviranije regionalno rangirane timove u Croatian Makers ligi. Sudionici su na natjecanju programirali mBot robote da riješe kompleksan zadatak koristeći razne funkcije i senzore poput praćenja linije, komunikacije među robotima, detektiranja razine svjetlosti i pomicanja objekata.

Natjecanje su posjetili Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović koja je najuspješnijima podijelila diplome i nagrade, ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, koja je otvorila natjecanje i veleposlanik SAD, W. Robert Kohorst.

https://croatianmakers.hr/hr/project/superfinale-croatian-makers-lige-u-sk-god-2018-2019/


Osnovna škola Jurja Šižgorića Šibenik